Image

Superleuke Handboogsportclub in de Haagse Beemden

Welkom in de veelzijdige wereld van het boogschieten

Op zoek naar een sportieve en plezierige activiteit? Denk eens aan boogschieten. Dankzij de vele mogelijkheden voor zowel jonge als oudere en zowel casual als gedreven schutters wordt het door steeds meer mensen ontdekt.

Boogschieten boeit
Niet voor niets zijn er talloze spannende films en boeken waar boogschutters en -schutsters een hoofdrol in spelen! Denk maar aan Legolas en Tauriel uit de mythische wereld van Hobbits en Elfen, Prinses Merida uit de Pixar-familiefilm Brave of hoe Katniss Everdeen de akelige wereld van de Hunger Games op de knieën kreeg. Of aan Will en Halt uit de Grijze Jager verhalen, de klassieke avonturen van Robin Hood of historische veldslagen waar longbowschutters de overwinning brachten. Boogschieten is van alle tijden. Het boeit - en nodigt uit om zelf het ook eens te proberen.

Een veelzijdige hobby
Er zijn verschillen soorten bogen en verschillende trainingen. Met sportieve recurve-bogen ga je voor het blazoen (de schijf met gekleurde ringen) en wil je het hoogste puntental halen dat iedere pijl je kan opleveren. Met een klassieke houten boog wordt er graag gemikt op rubberen dieren, die op onbekende afstand in het veld staan opgesteld. Naast het trainen boeit handboogsport door het het construeren van je eigen pijlen, het zelf maken van bogen, het bezoeken van shows, fairs en wedstrijden of het meedoen aan rollenspellen.

Ook eens proberen? Dat gaat gemakkelijk!
De Haagse Beemden zijn vlakbij en wij delen ons enthousiasme graag met iedereen die belangstelling heeft voor handboogschieten. Breda Archery is een kleine club enthousiaste boogschutters die geïnteresseerden graag binnenleiden in deze leuke en ontspannende activiteit. Jong of ouder, ervaren of nog helemaal onbekend hiermee, iedereen kan bij ons voelen hoe geweldig het is om de pijl op te leggen, je boog te spannen, te richten, de pijl te zien vliegen en dan ráák! Raak of mis: je wilt gelijk wéér!

Buiten, eenvoudig en persoonlijk
Breda Archery is er voor iedereen. Op momenten dat we oefenen op onze vaste plek, in een open veld aan de rand van Breda, zijn gasten altijd welkom. We zijn laagdrempelig maar met aanwijzingen en hulp van onze ervaren schutters kun je verder komen dan je ooit zelf had gedacht. En we houden het simpel en praktisch: wat er gedaan moet worden om deze kleine vereniging te laten draaien doen we zelf, met elkaar.