Image

Het begon met een enthousiaste familie
Breda Archery groeide vanuit het enthousiasme van Kees, Ingrid, Teun en Drik Goossens. Het plezier dat zij aan het boogschieten beleefden wilden ze met anderen delen en het kleine terrein achter de Texas Hoeve in de Haagse Beemden bleek al snel te klein voor alle belangstellen die ‘dat ook wel eens wilden proberen’.
Met goedkeuring van de eigenaren Hein en Co Boeren verhuisden ze naar het grote weiland aan de Rietdijk tegenover de Texas Hoeve en besloten om er een echte vereniging van te maken.

Een echte vereniging

Op 17 en 18 september 2011 organiseerden de Goossens op het veld aan de Rietdijk  een outdoor handboogfestijn. Er werden demonstraties gegeven van verschillende vormen van boogschieten op verschillende afstanden. Aan belangstelling geen gebrek: meer dan 20 mensen wilden graag lid worden en op 23 september werd de oprichtingsakte ondertekend. Breda Archery, formeel aangesloten bij de landelijke Nederlandse Handboog Bond, was een feit! 

Het familiegevoel behouden

Inmiddels zijn we alweer heel wat jaren verder. De familie Goossens verhuisde naar Portugal om daar een persoonlijke droom te realiseren: een boogschiet- en mentaal ontspanningscentrum. Maar de energie die zij in ‘hun’ vereniging stopten leeft tot op de dag van vandaag voort. De sfeer is ontspannen en ons contact gebaseerd op het samen plezier beleven aan het handboogschieten en het delen van kennis en vaardigheden. Of het nu gaat om een middagje boogschieten met mooi weer of gedisciplineerd iedere training gebruiken om jezelf te ontwikkelen: iedereen mag bij Breda Archery het boogschieten anders beleven – en iedereen is welkom om er zijn of haar ‘ding’ van te maken.